Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Prisberäkningar

Prisberäkning av Dospris

Swedsnus angivna dospriser

Här i vår webbutik anger vi gärna vad vårt snus kostar omräknat i pris per dosa, baserat på det antal dosor man får ut av våra storpack. Anledningen till det är för att göra det enklare för våra kunder att jämföra våra faktiska priser per dosa med de dosor man kan köpa i detaljhandeln eller från andra webbutiker. Värt att notera är dock att det pris som vi i första hand belyser är det så kallade "från" priset och inte det ordinarie priset per dosa. Det vill säga det billigaste möjliga priset på våra produkter, inklusive sekundär rabatt i form av lojalitetspoäng, reducerat pris via Swedsnus egen förskottsfakturering och utan fraktkostnader, då alla beställningar hos oss över 999 kr är fraktfria.


Så här har vi räknat ut våra dospriser

Själva uträkningarna är enkla att kontrollera, även om vi har avrundat priserna något. För att ta reda på det ordinarie dospriset för Swedsnus produkter har vi räknat så här:


Antal dosor per burk:

1. Utgå ifrån snusburkens antal för portionssnus (1000 st) eller vikt för det färdiga lössnuset (mer än 1500 gram).

2. Dividera med en dosas innehåll, i antal för portionssnus (20 st) eller vikt för lössnus (38 gram).

För Premium portionssnus får vi då fram antalet dosor till 50 st och för Premium lössnus ca. 40 st. För Swedsnus Rebell blir antal dosor enligt samma formel 50 st för portionssnus och ca. 30 st för lössnus.


Ordinarie pris per dosa:

1. Utgå ifrån priset för snusburken, 736 kr för Premium och 599 kr för Rebell.

2. Dividera priset med antalet dosor per snusburk.

För Premium portionssnus får vi då fram ett ordinarie dospris på 14,70 kr och för Premium lössnus 18,90 kr. För Swedsnus Rebell blir det ordinarie priset enligt samma formel 12,00 kr per dosa portionssnus och 20,00 kr för varje dosa lössnus.


Lägsta pris per dosa:

1. Utgå ifrån priset för snusburken, 736 kr för Premium och 599 kr för Rebell.

2. Reducera priset med antalet kronor som ges i form av lojalitetspoäng per snusburk. Minus 80 kronor för Premium och 60 kr för Rebell. För vårt Premium snus får vi då ett burkpris på 656 kr och för Swedsnus Rebell blir burkpriset 539 kr.

3. Reducera därefter det nya priset med 3%, den rabatt som ges på totalpriset med Swedsnus egen förskottsfakturering, motsvarande avgiften för inlösen av betalning med betalkort. För vårt Premium snus får vi då ett burkpris på 636 kr och för Swedsnus Rebell blir burkpriset 522 kr.

4. Dividera det sista priset med antalet dosor per aktuell snusburk.

På så sätt får vi då fram det lägsta möjliga dospriset, alltså ett pris "från" 12,70 kr för Premium portion och "från" 16,30 kr för Premium lössnus. För Swedsnus Rebell blir då det lägsta möjliga dospriset "från" 10,40 kr per dosa portionssnus och "från" 17,40 kr för varje dosa lössnus.